Reiki GYIK

Mi a Reiki?

Egyszerűen fogalmazva Usui mestertől eredő módszert, az univerzális energia csatornázást értjük legtöbben e szó felett. Amit ma Reiki néven ismerünk, egy egyszerűsített szóhasználata a teljes kifejezésnek: japánul "Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho" = Usui Reiki kezelés módszer az elme és a test fejlesztésére. Mikao Usui, az alapító így ír erről: "a boldogság megidézésének titkos módszere, csodás gyógyír minden betegségre".

A Reiki egy mindenki által megtanulható és hatékonyan alkalmazható energetikai gyógymód és életmód, melyet több millió ember gyakorol szerte a világon.

Miért szükséges Reiki tanfolyamot végeznünk, hogy Reikizhessünk?

Mindannyiunkban ott van a öngyógyítás, az energia átadás képessége. Egy-két különleges képességű embertől eltekintve ez a készségünk elfelejtődött. Az 1920-as években Mikao Usui a Reiki módszer megalapítója kialakított egy olyan energia átadási rendszert, mellyel mindenki képes kapcsolódni az univerzális energiához, csatornázni és hatékonyan használni azt önmaga és mások gyógyítására, belső harmóniájának megteremtésére. Ez a módszer 90 éve adódik tovább a szemináriumok keretében. A Reiki tanfolyamon számos hatékony technikát és készséget sajátítasz el, mellyel újra aktiválod öngyógyító és energia átadó képességed. A Reiki kurzuson azt is elsajátítod, hogyan alkalmazd hatékony terápiás módszerként vagy a mindennapok segítőjeként.

Elfáradok-e az energia adásában?

Míg pl. a bioenergia áramoltatásakor a gyógyító saját energiáját adja át, addig a Reiki kezelő az energia csatornázásakor az Univerzumból hívja le az energiát, mely végtelen. Ez azt jelenti, hogy a Reiki energia csatornázásakor nemhogy energetikailag lemerülnél, a kezelés végére energikusnak, feltöltődve érzed magad, még akkor is ha a Reiki adás előtt kicsit fáradt, álmos voltál.

Hogyan történik a Reiki kezelés?

A páciens végigfekszik kényelmesen a kezelőágyon. A Kezelő finoman a páciens fölé helyezi a kezeit, vagy meg is érintheti. A legtöbb ember kellemes melegséget, bizsergést, áramlást érez a Reiki kezelés alatt. Néhányan beszámolnak kellemes lebegő érzésről, nagyon mély ellazult állapotról. Vannak, akik bele is alszanak a kezelésekbe, ami egyáltalán nem probléma. A Reiki kezelés általában a fejtől indul, érint minden fontosabb szervet, egészen a talpakig, beleértve a test elülső és hátsó részét. A kezelések vérfrissítő Reiki masszázzsal fejeződnek be, melytől a páciens felfrissül és éber lesz. A Reiki kezelésekről az alábbi linken olvashatsz bővebben.

Vannak-e ellenjavallatai a Reiki gyógymódnak?

A Reiki módszere teljesen biztonságos. Nem kell félned a mellékhatásoktól sem. Bármilyen helyzetben adható Reiki. A Reiki "intelligens" energia, mely támogatja az életet és az élő szervezet javára válik, így bármikor alkalmazható.

Mit tanít a Jikiden Reiki ?

A Jikiden szó jelentése "közvetlenül ráhagyományoz". A Jikiden Reiki abban az eredeti formában tanítja a Reikit, ahogy Usui mester egyik közvetlen tanítványa, Dr. Hayashi oktatta azt az 1930-as években. Ezt a hagyományt őrizte meg a Yamaguchi család és alapították meg a Jikiden Reiki Intézetet 1999-ben azzal a céllal, hogy nyugaton is bemutassák a Reiki eredeti tanításait és technikáit, mely addig egyáltalán nem volt ismertek a Reikisek körében.

A Jikiden Reiki nagyon egyszerű és erőteljes, mely nemcsak a Reiki eredeti technikáit és tanításait őrizte meg változatlan formában, hanem összegzi azokat a kezelési tapasztalatokat is, melyek a Yamaguchi család tagjai végeztek sok éven át másokon. A Jikiden Reiki nagy hangsúlyt fektet a Reiki kezelésekre, kiemelten foglalkoznak a byosen (a testben összegyűlt toxinok) érzékelésével, ennek elsajátításával. A Gokai (öt életszabály),a Meiji versek útmutatásai, ezek elmagyarázása szintén hangsúlyosak. A Jikiden Reiki tanfolyam tananyagában szerepel a "vérfrissítés" masszázs technika, mely sajnos nem került át a nyugaton tanított Reikibe, ugyanakkor egy nagyon hatékony technika és a páciensek visszajelzései nagyon pozitívak ennek alkalmazásáról. A Jikiden Reiki tanfolyamon szó esik a reiki szimbólumok és mantrák eredetéről, azok használatáról - mely eltér attól, ahogyan nyugati Reiki irányzatokban tanítják. A Jikiden Reikiben a behangolást is abban az eredeti formában végzik, ahogy azt Dr. Hayashi tanította.

A Jikiden tanfolyam információ menüpontban bővebb információhoz juthatsz a Jikden Reiki tanfolyamok tematikájáról.

Bárki számára nyitottak a szemináriumok?

Igen. Mindenkit örömmel látunk a tanfolyamokon, aki szeretné elsajátítani a Jikiden Reikit, érdekli a Reiki gyökerei, eredeti tanításai.