Tapasztalataim a Reikivel

Sok ember minden bizonnyal keres valami menedéket, tanítást, mely elkíséri és segíti az életét. Számomra ez a Reiki.

A Reikinek köszönhetem azt, hogy meggyógyultam sok éve tartó allergiámból és asztmámból. Életmód és gondolkodásbeli változásom köszönhetem a Reikinek, hogy megtanultam másként látni a világot. És hálás vagyok, hogy ráakadtam erre a testi-lelki egészséget támogató módszerre.

Mint a legtöbb ember én is a gyógyítás aspektusát kerestem, fedeztem fel a Reiki használatával legelőször. Bizalmam a Reiki gyógyászat hatékonyságában tapasztalataimon keresztül növekedett, ahogy egyre többet gyakoroltam, használtam szűkebb tágabb környezetemben. Először családtagjaim - szüleim - igencsak kétkedtek, de a Reiki kezelésekkel szerzett tapasztalataik hatására, mára már ők kérik tőlem a Reikit, ha szükségét érzik.

Saját családomban feleségemmel együtt hamar felfedeztük a Reikiben rejlő lehetőségeket és beépült a mindennapokba:

  • Végig Reikiztük a babavárás időszakát, melyet a pocaklakó is nagy örömmel fogadott.
  • Gyakorlatilag sose vagyunk betegek a Reikinek köszönhetően, a családot messze elkerüli minden influenza a Reikit mint megelőzésként használva.
  • A Reikit alkalmazzuk egymáson, ha fárdtak, kimerültek vagyunk egy nehéz nap után.
  • A Reikit használjuk apróbb baleseteknél, fájdalomcsillapításra...
  • Ha nagy ritkán mégis megbetegszünk, a Reiki kezelések hatására a betegség lefolyása sokkal enyhébb és gyorsabb. Gyakorlatilag 2-3 nap alatt teljesen felépülünk.
  • Természetesen a kisgyerekünkön is rendszeresen alkalmazzuk a Reikit: ha nyügös, ha nem tud aludni, ha fájdalmai vanvak pl. nő a foga, babakorában csikart a hasa, oltások után... Nem túlzás azt írnom, megszokta, és természetes kapcsolata lett neki is a Reiki energiával. Két évesen többször maga kéri, hogy adjunk neki Reikit.
  • Nemcsak a családban alkalmazzuk a Reikit. Ismerőseink, vagy honlapunkon keresztül is keresnek meg minket emberek, hogy különböző problémáikra szeretnének kérni Reiki kezeléseket. Számos akut és komolyabb probléma esetén segített a Reiki, mely újra és újra megerősített abban, hogy a Reikit számos esetben lehet alkalmazni és igen hatékony.A másik ajándék, amit kaptam a Reikitől annak szellemi aspektusa, melyek lassan beivódtak az életembe, szinte észrevétlenül.

A Gokai és a Gassho meditációjának gyakorlásán keresztül, "megtanultam" egyre kevesebbet aggódni, mentálisan sokkal kiegyensúlyozottabb lettem. Sikerült elengednem azokat a zavaró gondolatokat, mely félelmeimből és haragomból táplálkozott.

A Reiki használatával tudatosult bennem saját egészségem és életem feletti felelősség, hogy csak rajtam múlik, hogy betegségben vagy egészségben élek. Ahogy saját magam látás módján múlik az, hogy a nap derűs vagy borús oldalát látom, hogyan kezelem az érzelmeimet: teret engedek e annak, hogy eluralkodjon rajtam a kétség, a düh, a tehetetlenség érzése vagy feloldom őket és megtalálom a problémáim gyökerét megtalálni.

A Reiki látásmódjával megtanultam jobban értékelni az élet azon dolgait, melyek felett régebben elsiklottam: hálás vagyok, hogy egészséges vagyok, hogy rendezett az életem, céljaim, vágyaim szépen sorban valósággá vállnak. A visszajelzéseket hallva megváltozott a viszonyom a szűkebb-tágabb környezetemmel, igyekszem több figyelmet fordítani, több megértéssel elfogadással fordulni mások felé.

Természetesen a Reikivel nem lett teljesen "gondtalan" az életem, mert időről-időre kapok az élettől olyan kihívásokat, néha pofonokat is, melyekkel meg kell birkóznom, meg kell oldanom. A Reiki nem egy varázsszer és gyógyír az élet minden problémájára, ellenben egy csodálatos eszköz és útmutatás arra, hogy segítsünk magunkon és másokon, hogy navigáljunk az élet ösvényén, hogy váljunk magunk is jobb emberré.