Mit nyersz a Reiki elsajátításával?

Sok Reiki iránt érdeklődőben fordul meg ez a kérdés, hogy miért tanulja meg.. Oly sok módszer létezik, többféle energetikai gyógymód ismert. Miért is épp a Reiki?

Fontosnak tartom elmondani, hogy a Reiki nem olyasmi, amit mindenkinek szükséges megtanulnia. Bár a Reiki mindenki számára könnyen elsajátítható módszer és mindenkinél működik, de elsősorban saját döntéseden múlik, hogy szeretnéd és eléggé elhatároztad-e, hogy beépítsd a mindennapi életedbe. Más szóval úgy is mondhatnám, a Reiki tanfolyamra jelentkezés egy szándék, hogy a Reiki használatával tenni szeretnél magadért, egészségedért, saját életedért, jövődért.

Sok féle motivációval jönnek emberek Reiki tanfolyamra...

  • Szeretnék magukat kezelni, és meggyógyulni.
  • Szeretnének segíteni a környezetükben lévő családtagnak.
  • Egy olyan eszközt keresnek, mellyel megteremthetik saját magukban és környezetükben a harmóniát.
  • Vallási felhangoktól mentes spirituális utat keresnek.
  • Olyan komplex módszert keresnek, mely magába foglalja az önmunkát, a meditációt, a másokon segítést.


Mindezen felsoroltak csak akkor valósulnak meg, ha energiát és erőfeszítést helyezel a Reiki módszerbe, melyet választasz. A Reiki nem egy 2-3 napos tanfolyam, mellyel instant képes leszel megváltani magad és mások életét. A Reiki tanfolyam csak a kezdete annak, hogy megtanuld lekérni és használni magunkon és másokon a Reiki energiát. A rendszeres használat és az egyre bővülő tapasztalatok adják meg a lehetőségét, hogy felfedezd a Reiki energia hatékonyságát, sokféle alkalmazási lehetőségét.

Sok Reikissel előfordul, hogy hirtelen abbahagy a lelkesedésük, vagy más módszerek felé fordulnak, abbahagyva a Reiki gyakorlását. Talán nem az ő útjuk volt a Reiki. Mindazonáltal a Reiki energia csatornázásának képességét nem lehet elveszíteni, bármikor újra aktiválhatod és elkezdheted újra gyakorolni. A Reiki nem olyasmi, amit magadra kell kényszeríteni.

Mindazonáltal, ha bizonytalannak érzed magad a reiki tanfolyam után, bátran kérj segítséget az oktatótól, aki a gyakorlásokon bátorítást, segítséget nyújt számodra, ha elakadtál, vagy kérdéseid merülnek fel. A tapasztalatcserével, újabb és újabb élményekkel egyre több gyakorlatra tehetsz szert, amit kamatoztathatsz a hétköznapokban és egyre nagyobb magabiztosságra tehetsz szert a reikiben.

A Reiki “élése” nem más, mint egy módszer aktív használata, mely befektetés saját magad és jövőd számára. Lehet, Te is rohanó világban élsz, számos környezeti hatásnak kitéve magad, mely téged is kibillenthet az egyensúlyi állapotodból. Nem túlzás azt mondani, hogy a XXI. században a felgyorsult élettempó miatt felértékelődtek azok az alternatív módszerek, melyek képesek segítséget nyújtani. A Reiki nemcsak egy relakszáló módszer, melyet sokféleképpen alkalmazhatsz, hanem egy komplex terápiás módszer és szellemi út, mely a különféle akut és súlyos betegségek gyógyítása mellett önmagunk harmóniájának megteremtésére lett kifejlesztve.

Nincs konkrét válasz arra, hogy miért tanuld meg a Reikit, mindenkinek mást jelent ez a módszer. Egy közös van minden Reiki gyakorlóban: van egy belső indíttatása, A miértet csak a szív képes megmondani. Kívánom, hogy találd meg azt az utat, mely Téged hív.