Miért válaszd a Jikiden Reikit?

Sokszor szegezik nekem azt a kérdést, hogy miben nyújt többet a Jikiden képzés más reiki tanfolyamoknál? Amikor 2009-ben találkoztam ezzel a japán tradicionális irányzattal az alábbi szempontok alapján éreztem, hogy rátaláltam arra, amit kerestem. Magam is az alábbi szempontokat követve tanítok:

 

Mélység és alaposság az átadott ismeretekben. Korábban tanultam nyugati reikit és nem éreztem teljesnek, homályosak voltak a magyarázatok a technikák és szimbólumok eredetét illetően. Úgy éreztem, hogy nem kaptam meg azt a mélységet a tanfolyam során, amennyire érdekelt a reiki gyökere, a mögötte rejlő elgondolás.

 

A Jikiden Reiki tanfolyamon mindez összeállt: bár nagy mennyiségű információ hangzik el a kurzuson, azok érthetőek, megemészthetőek egy kezdő számára is. Válaszokat kaptam minden reikit érintő kérdésemre, ami különösen meglepett.


Japán technikák, melyek hatékonnyá teszik a kezelést. A Jikiden Reikiben számos olyan eredeti japán technikát tanítok, melyeket nem, vagy módosulva tanítanak más reiki iskolákban. A toxinok, blokkok érzékelése (byosen), a vérfrissítő masszázs (Kekko) technikák jellegzetes karaktereit adják a Jikiden Reikinek, valamint azok használatának egyszerűsége. A szimbólumok / technikák mögötti rejlő koncepció megértése nagyban hozzásegít azok hatékony alkalmazásában tapasztalatom szerint.

 

Gyakorlás orientált képzés. A tanfolyam idejének kb. felét teszi ki az egyes készségek / technikák begyakorlása. A hallgatók egymáson gyakorolva sajátítják el a gyakorlati elemeket, addig gyakorolva egymáson, míg mindenki magabiztos készséget nem szerez. Ehhez nagy segítség a kis csoportos képzési forma, a sok figyelem az oktató részéről.

 

Támogatás a kurzus után. A tanfolyamot követően rendszeres időközönként megszervezett gyakorlások további lehetőséget kínálnak a szemináriumon tanultak, készségek elmélyítésére. Van lehetőség a kérdések megbeszélésére is, valamint megosztani a tapasztalatokat másokkal.


Ezeken az alkalmakon behangolások megismétlésében is részesülnek a hallgatók, mely segít, hogy egyre jobban tudják a reiki energiát áramoltatni. Természetesen telefonon és e-mailben is rendelkezésére állok a hallgatóknak.

 

Tiszta japán reiki. A tanfolyamon csak reikiről esik szó, nincs szó se csakrákról / szellemi segítőkről / kristályokról / angyalokról, stb, nem keverednek a tanfolyamba más technikák sem, amik nem képzik részét az eredeti reikinek. Nincsenek fecsegő üresjáratok sem. A képzés hossza 1-es szinten két teljes egész nap, a 2-es szint egy teljes napig tart.

 

Részletes, nyomtatott magyar nyelvű jegyzet, fényképek, dokumentum oktatási segédletek az képzés során. A tanfolyamon kapott jegyzet és a leadott anyag biztosítja a biztos alapokat, hogy otthon is elővehető és gyakorolható legyen a tanfolyamon kapott tudás és készségek. Számos szemléltető segédanyag biztosítja a teljes megértést, a reiki teljes történetének, módszerének megértését.

 

Egységes képzés és követelmény világszerte. A Jikiden Reikit világszerte egységes tananyag szerint oktatják, a tanári követelményrendszer is ugyanaz mindenhol, ami biztosítja a minőséget. A Jikiden Reiki Intézet minőségi angol és japán rizspapír oklevelet bocsát ki a hallgatók számára, melyet világszerte elismernek.

 

Jikiden Reiki oktatóként folyamatosan képzem magam, napi szinten alkalmazom azt, amit tanítok. Kb. 5 évnyi reiki terapeuta tapasztalat áll mögöttem, ezeket is megosztom a tanfolyam során. Természetesen családomban is napi szinten alkalmazom a reikit és nagyon pozitívak a reikivel kapcsolatos visszajelzések, amiket kapok. Maximálisan meg vagyok győződve ennek a módszernek a hatékonyságáról és hasznosságáról, mely az életem részét képezi. Rendszeresen időközönként járok a Jikiden Reiki Intézet képzéseire tovább mélyítve az ismereteimet, tapasztalataimat.

 

Hallgatóimat arra biztatom, hogy fedezzék fel a Jikiden Reiki módszerben rejlő lehetőségeket és teremtsék meg testi-lelki egészségüket, használják minél többet a reikit. Több olyan visszajelzést kaptam hallgatóimtól, hogy a tanfolyamot követő rövid idő után már igen hatékonyan tudták használni a reikit önmagukon és másokon, eredményes kezelési tapasztalatokról beszámolva. Ehhez igyekszek minden támogatást megadni a hallgatóim számára.