Mire jó a Reiki?

Jelen korunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészség megőrzés és az önmagunkért vállalt felelősség szerepe. Az egyre növekvő gyógyszer költségek, és az egészségügyi ellátás zsúfoltsága miatt, egyre több emberben tudatosodik, hogy elsősorban mi vagyunk azok, akik tehetünk saját magunk és szűkebb környezetünk egészségéért. Egyre több ember ért egyet azzal, hogy a betegségek tüneteinek kezelése helyett, sokkal hatékonyabb az okokat feltárni, de a legszerencsésebb az, ha a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, fenntartva ezzel a folyamatos egyensúlyt.

A Reiki egy olyan testi-lelki egészséget támogató alternatív gyógymód és életforma, melyet több millióan gyakorolnak szerte a világon. A Reiki népszerűsége azért óriási, mert alkalmazásához nem szükségesek bonyolult ismeretek, különleges képességek és bárki képes azt elsajátítani rövid idő alatt.

A Reiki eredményesen használható, legyen szó:

 • megelőzésről
 • akut esetekről
 • hosszú ideje tartó megbetegedésről
 • mind a fizikai, mind a lelki eredetű problémák kezeléséről

A Reiki azonban nemcsak egy kézrátételes energetikai gyógymód, ahogy azt legtöbben gondolják. A Reikis egy életforma is: az útmutatások követésével megvalósíthatod az aggodalom mentes életszemlélet, a negatív érzelmek elengedése, képesek leszel pozitívabban fordulni környezeted felé, megtanulhatod jobban értékelni az élet dolgait.

A Reiki gyakorlásával elengedheted régi blokkjaid, így belső önvalód ébred fel, mellyel megvalósíthatod a testi-lelki harmóniát. A Reiki nemcsak saját hasznodra válik, mert környezetednek is képes leszel segíteni, ha megkérnek.

A Reiki használatával:

 • feloldhatod a mindennapos stresszt
 • feltöltekezhetsz energiával, segít a regenerálódásban
 • megelőzheted a betegségeket, mielőtt azok tünetei jelentkeznének
 • hatékonyan segíthetsz akut sérüléseknél (égés, vágás, horzsolás, stb.)
 • segíthetsz izomláz esetén, megnövelhető a sportteljesítmény
 • hatékonyan enyhíthető / megszüntethetőek különféle eredetű fájdalmak
 • felgyorsíthatod a betegségből felépülés folyamatát
 • megszabadulhatsz rossz szokásaidtól
 • energikusabbak, több életerővel telinek, kiegyensúlyozottabbnak érezheted magadat

A Reiki használatának számtalan lehetősége van, mellyel megtámogathatod saját magad és környezeted életét. Nem kell profi terapeutának lenni ahhoz, hogy eredményesen alkalmazd. De minél többet használod, annál nagyobb gyakorlatra teszel szert és így hatékonysága is növekszik.

Azonban a Reiki nem egy 2-3 napos tanfolyam, mellyel hirtelen csodálatos képességeid lesznek. A Reiki használatával egy eszközt kapsz, mellyel képes leszel kezedbe venni saját fizikai és lelki egészséged, azért mindennap tenni, fejleszteni.

Biztos előfordult már veled, hogy szerettél volna környezetedben lévőkön segíteni, de kudarcba fordult az erőfeszítésed. Ha valaki nem nyitott a változásra, önmaga rossz szokásainak átalakítására, problémái ismét ki fognak újulni.

Ezért tartom fontosnak, hogy a Reikit mint egy segítő eszközt, csodás adományt tartsunk számon életünkben, melyet alkalmazva és annak támogatásával képesek leszünk lehántani azokat blokk héjakat, amik akadályoznak, hogy felismerjük önvalónk és megéljük a testi-lelki összhangunk. A Reiki energia és annak felhasználása egy olyan végtelen kút, melyből korlátlanul sokat meríthetünk saját magunk és mások számára. Mi vagyunk az egyedüli tényező, mennyit és mire használjuk.