Tanuld meg a Gokai -t japánul!

A "Go" szó jelentése öt, a "Kai" útmutatást, életszabályt jelent. Usui mester felfedezte ugyanis, hogy nem elég a testet meggyógyítani, elménk működését is meg kell változtatnunk, hogy ne alakuljon ki újra a betegség, képesek legyünk megőrizni a harmóniát.

A Gokai a Reiki legfontosabb tanításai közé tartozik. Noha egyszerűnek tűnnek ezek az útmutatások, a Gokai kántálásában hatalmas erő van, mely képes lecsendesíteni az elmét, segít fókuszálni az elmét, hosszú távon gyakorolva ezen útmutatások pozitív hatásai átvihetőek a hétköznapokba is.

A szavak erőteljes hatásáról Dr. Masaru Emoto publikálta azon felfedezését, hogy változik a vízcsepp kristály szerkezete, aszerint milyen szavakat használunk. Japánban használnak egy kifejezést a szavakban rejlő erő, energia kifejezésére, ez a Kototama. Mivel a Gokai -t nagyon sok ember gyakorolja nap mint nap szerte a világon, ezért hatalmas erő rejlik használatában, melyet Te is gyakorolhatsz otthon.

Csak ülj le kényelmesen emeld a kezeidet Gassho tartásban a szíved elé és figyeld a hasi légzésed néhány percig, majd kántáld a Gokai -t akár japánul, akár magyarul:

Kyo Dake Wa
Csak Ma

Ikaruna
Nem vagyok dühös

Shin Pai Suna
Nem aggódom

Kan Sha Shite
Hálás vagyok

Gyo o Hagame
Teljesítem a kötelességem


Hito ni Shinsetsu ni
Kedves vagyok az emberekhezA Gokai mélyebb jelentéséről a teljes Hatsurei Ho meditcáióról a Jikiden Reiki tanfolyamon még bővebb információt kaphatsz.