Bemutatkozás

Szabó Gábor Shihan Kaku
Szabó Gábor vagyok, a Jikiden Reiki shihan (tanár) fokozatú oktatója. 19 évesen találtam rá a Reikire egy olyan módszer után kutatva, amely segítségével meggyógyulhatok akkor már hosszú ideje tartó súlyos allergia és asztma panaszaimból. A mindennapos Reiki önkezeléseknek, a jógagyakorlatoknak és életmódváltásomnak hála mintegy hat hónap alatt teljesen meggyógyultam. Ez az élmény arra ösztökélt, hogy a tovább mélyítsem az ismereteimet és az önmagamon alkalmazás mellett, elkezdjek másoknak is segíteni a Reikivel. 2007-től kezdett el foglalkoztatni a Reiki szellemi háttere. Ettől az időtől váltak elérhetővé azok a japán Gakkai Reiki technikák és leírások, melyekről korábban a nyugati reikiben nem voltak elérhető információk Magyarországon. A bővülő ismereteim ellenére számos megválaszolatlan kérdésem maradt, melyre továbbra is kerestem a választ, különösen a Reiki eredeti történetét és kulturális hátterét illetően.

2009 nyarán részt vettem a japán Jikiden Reiki Intézet szemináriumán, Budapesten. Nagyon sok új információ hangzott el, és igen nagy élményt adott a tanulás. Az elméleti dolgok helyrekerülése mellett számos gyakorlati tapasztalattal gazdagodtam, melyeket igyekeztem beépíteni később a mindennapi gyakorlatba. Ez eleinte nem volt egyszerű, mert a Jikiden Reiki technikák és használatuk eltért attól, ahogy korábban gyakoroltam a Reikit. Ahogy a tanfolyamot köveztő hónapokban egyre magamévá tettem mind az elméletet és a technikák alkalmazását, a következő tapasztalatokra tettem szert:

  • Világossá és átláthatóvá vált számomra a Reiki története és japán szellemi háttere.
  • A Jikiden Reiki eredeti technikáit alkalmazva hatékonyabbak lettek a Reiki kezeléseim.
  • Igen hamar magabiztosan tudtam használni az új technikákat, rövid idő alatt fejben is sikerült rendeznem, miképp rajzolom a szimbólumokat, hogyan alkalmazom a technikákat.
  • Bár eleinte kétségeim voltak a Jikiden Reiki viszonylag kevés technikai eleme miatt, rá kellett jönnöm, nem a technikák mennyiségétől lesz hatékony Reikim. A kevesebb, szisztematikusabb, néha több.
  • A Jikiden Reikiben tanult meditáció és Gokai gyakorlásával lecsendesedtek a gondolataim, növekedett a kézérzékenységem, fókuszáltabb lettem a kezelések alatt. Ez kihatott az életemre is, mely aggodalommentesebbé vált és sokkal jobban képes vagyok értékelni az élet dolgait.


2010. decemberben Nishina Masaki senseinél szereztem meg a shihan-kaku (tanár asszisztens) fokozatot, 2012. június hónapban pedig Tadao Yamaguchi és Frank Arjava Petter senseiek szemináriumán teljesítettem a shihan (tanári szint) követelményeit. Tanátadási vonalam:

Mikao Usui - Dr. Chujiro Hayashi - Chiyoko Yamaguchi - Tadao Yamaguchi - Szabó Gábor

Masaki Mester átadja az oklevelet Tadao Sensei átadja az oklevelet

Ami miatt számodra is ajánlom a Jikiden Reiki tanfolyamait:

  • A Jikiden Reiki tanfolyamokat azonos magas színvonalon és tematikával oktatják szerte a világon a Jikiden Reiki Intézet oktatói.
  • Egységes a követelmény rendszer is, mely átlátható, teljesíthető.
  • A kellemes hangulatú, kis csoportos képzések során a sok gyakorlási lehetőség biztosítja, hogy tényleg berögzüljön minden elméleti ismeretet és gyakorlati készség.
  • A Reiki tanfolyam után örömmel látunk rendszeres gyakorlásainkon is, ahol felteheted felmerülő kérdéseid, elmélyítheted már meglévő tapasztalataid és reijuban (behangolás) részesülhetsz.
  • A Jikiden Reiki tanfolyam nemcsak egy alkalomról szóló szeminárium, hanem remélem, a Te életednek is szerves részévé válik, mellyel megteremtheted az egyensúlyt és boldogságot az életedben.


Várlak sok szeretettel a legközelebbi Jikiden Reiki tanfolyamon! Akkor is bátran keressél, ha úgy érzed, reiki kezelésre lenne szükséged!

Elérhetőségeim:
E-mail cím: reiki.fehervar@gmail.com
Telefon: 06-70/414-0508